Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2014

ДМИТРО ЛУБЧУК: КОЖНОМУ ПОРУШЕННЮ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА БУДЕ НАДАНО ЧІТКУ ЮРИДИЧНУ ОЦІНКУ

     Виступаючи на прес-конференції перед журналістами, керівник відомства Дмитро Лубчук поінформував, що у прокуратурі області, для своєчасного та оперативного реагування на факти порушень законодавства та конституційних прав громадян, створено робочу групу, яка буде здійснювати моніторинг подій під час виборчого процесу.
     Прокурор області повідомив, що відповідно до законодавства, вибори відбуваються на засадах законності та заборони незаконного втручання будь-кого у цей процес
     Також він зазначив, що скарги, які стосуються виборчого процесу, підлягають розгляду на засіданнях Центральної виборчої комісії, окружних виборчих комісій або судом.
     «Органами прокуратури області буде перевірено кожен факт порушення законодавства і вжито відповідних заходів щодо його припинення, у разі якщо виборча комісія під час розгляду скарги визнає необхідним проведення такої перевірки», - наголосив Дмитро Лубчук.
     При цьому прокурор області зазначив, що у разі виявлення фактів порушень, вони мають бути відповідним чином зареєстровані та кожному порушенню виборчого законодавства буде надано чітку юридичну оцінку.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3005