Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2015

Прокурор області Любомир Війтович поставив вимогу: невідкладно активізувати протидію корупції

     Відкриваючи робочу нараду, прокурор області зазначив, що у цілому органи прокуратури мають конкретні результати з пріоритетних напрямів діяльності. Зокрема, прокурорами пред’явлено позовів на 93,5 млн грн, понад 62 млн грн з них – у сфері земельних відносин, реально повернуто державі і громадянам, на виконання судових рішень, більше 12 млн грн.
    У сфері землекористування повернуто та попереджено незаконне надання 308 гектарів земель вартістю 9,6 млн грн.
    Також, з початку року прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у 15 тисячах кримінальних проваджень, розслідуваних правоохоронними органами області і прокуратурою.
     Водночас, зауважив керівник відомства, низка пріоритетних напрямів діяльності потребує суттєвого підвищення ефективності та результативності роботи. У першу чергу – це протидія корупційним проявам.
     «Усіма правоохоронними органами з початку року розслідувано лише 12 корупційних злочинів, і жодного – у сферах освіти, охорони довкілля, використання земельних ресурсів, в агропромисловому комплексі», - констатував факт Любомир Війтович та поставив підлеглим вимогу: невідкладно виправити прорахунки, активізувати протидію корупції в усіх соціально важливих сферах.
     На нараді проаналізовано результати роботи прокурорів з інших пріоритетних напрямів, зокрема, здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, представницьких функцій прокурорів, захисту прав дітей, у природоохоронній сфері, щодо охорони надр та інших.
     Також було заслухано пояснення окремих керівників прокуратур міст та районів про вжиття ними конкретних кроків для виправлення упущень в роботі.
     Підсумовуючи роботу наради, прокурор області Любомир Війтович наголосив, що цьогоріч, в умовах докорінного реформування органів прокуратури, робота кожного прокурора буде оцінюватися лише за конкретними результатами, за реальним поновленням законності у соціально важливих сферах життєдіяльності громади.
     Рішенням наради визначено низку першочергових заходів для підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності.
 
Читайте новини прокуратури Житомирської області у соціальних мережах facebook і twitter.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1674