Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2015

Любомир Війтович: вимагаю від керівників прокуратур у період реформування особливої принциповості та вимогливості до себе та підлеглих

    Відкриваючи оперативну нараду, Любомир Війтович зауважив, що прокурорами вживалися належні заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань додержання законності у регіоні. «На окремих напрямах результати діяльності прокуратури області є одними з кращих по державі», - додав він.
    Оцінюючи діяльність за півріччя, керівник відомства назвав конкретні результати щодо протидії корупції: «До кримінальної і адміністративної відповідальності притягнуто 85 корупціонерів, у тому числі одного посадовця органу місцевого самоврядування 3 категорії (усього таких посадовців у державі притягнуто 5)».
    Любомир Війтович відзначив ефективне використання прокурорами представницьких повноважень на захист прав громадян та інтересів держави: «Вжито заходів до поновлення прав майже 5,5 тисяч громадян. Судами задоволено позовні вимоги прокурорів на понад 60 млн грн, майже 52 млн грн повернуто реально».
    У своєму виступі прокурор області назвав конкретні результати і з інших напрямів діяльності. Зокрема, у сфері земельних відносин прокурорами попереджено незаконне надання більше, ніж 2,4 тис га землі вартістю 77 млн грн, поновлено права більше 4-х тисяч дітей, на захист їхніх прав та інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено позовів майже на 1,4 млн грн.
    Водночас, на нараді було приділено увагу вжиттю невідкладних заходів щодо підвищення ефективності роботи усіх підрозділів та виправленню існуючих недоліків. З детальним аналізом діяльності відомства за перше півріччя виступили заступники прокурора області Віталій М’якішев та Петро Коваленко.
    Також було заслухано звіт окремих керівників прокуратур районного рівня щодо шляхів виправлення критичних зауважень та наявних недоліків.
     Підсумовуючи нараду, прокурор області зауважив, що з 15 липня прокуратура розпочала працювати в умовах дії нового Закону України «Про прокуратуру». Це, у свою чергу, передбачає нові підходи до визначення функцій і ролі органів прокуратури, принципи формування структури і кадрового забезпечення, взаємовідносини з органами державної влади та місцевого самоврядування.
     «І дуже важливо, щоб у період реформування забезпечити реальний вплив на стан законності, її зміцнення, належне забезпечення захисту прав та інтересів громадян. Тому вимагаю від керівників прокуратур районного рівня, виконуючи свої службові обов’язки, бути особливо принциповими та вимогливими до себе і своїх підлеглих», - наголосив Любомир Війтович.
 
Читайте новини прокуратури Житомирської області у соціальних мережах facebook і twitter.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1879