Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2015

На Житомирщині розслідується розкрадання лісопродукції, яким державі завдано мільйонні збитки

      Про це повідомив заступник прокурора області Петро Коваленко.
     «Установлено, що керівники приватних підприємств, діючи за змовою із службовими особами правоохоронного органу, протягом 2015 року незаконно вирубали лісові насадження, переважно породи дуба і сосни та у подальшому реалізовували лісо продукцію за фіктивними документами», - розповів заступник прокурора області.
     Він уточнив, що слідчими прокуратури області за участі працівників екологічної інспекції обласного управління лісового та мисливського господарства задокументовано значну кількість місць самовільних порубок лісу, унаслідок яких державі спричинено мільйонні збитки.
    «У співучасників скоєних злочинів виявлено та вилучено готівкові кошти на загальну суму понад 150 000 грн, незаконно здобуту лісопродукцію вартістю понад 170 тис грн, 11 одиниць вантажної техніки, бланки підроблених офіційних документів, печаток тощо», - поінформував про хід досудового розслідування Петро Коваленко.
     Заступник прокурора області додав, що керівнику приватного підприємства та двом лісничим державного лісогосподарського підприємства повідомлено про підозру у вчинені зазначених кримінальних правопорушень.
     За клопотаннями прокуратури області, стосовно підозрюваних вжито заходів для забезпечення досудового розслідування у кримінальному провадженні, серед яких - обрання домашнього арешту та відсторонення від посад, накладення арешту на майно.
     «Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, прокуратурою області проводяться усі необхідні заходи, спрямовані на забезпечення відшкодування збитків, завданих державі та комунальним підприємствам», - додав Петро Коваленко.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2146