Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2016

Спільна заява правоохоронних органів області

    До правоохоронних органів області надійшов лист від однієї із сторін  Житомирської кондитерської фабрики, у яких йдеться, зокрема, про те, що планується організований захід працівників підприємства на свої робочі місця.
    У зв’язку з цим ГУ Національної поліції в області, прокуратура області, Управління служби безпеки України в області звертаються до обох сторін конфлікту та закликають до суворого додержання вимог чинного законодавства.
    Конфлікт, що виник довкола вказаного підприємства, вирішується у площині цивільно-правового судочинства. Тому для жодної сторони є неприпустимим збурювати працівників фабрики та інших громадян,  закликати їх до протиправних дій.
     Правоохоронні органи області не стоять осторонь ситуації, що склалася на фабриці.
    У межах наданих повноважень вживаються необхідні попереджувальні і роз’яснювальні заходи для збереження у регіоні порядку та безпеки. На усі повідомлення, які надходили безпосередньо з кондитерської фабрики або пов’язані з нею, забезпечується належне реагування.
     Відповідно до укладеного договору, під охороною Управління поліції охорони Департаменту поліції охорони Національної поліції перебувають виробничі приміщення фабрики. Публічну безпеку довкола території підприємства забезпечує необхідна кількість поліцейських.
     Продовжуються вживатися й інші організаційні та профілактичні заходи, спрямовані на додержання правопорядку.
    Разом з цим, звертаємо увагу на те, що забезпечення своєчасного, повного та неупередженого виконання судових рішень належить до компетенції державної виконавчої служби, що входить до системи органів Міністерства юстиції України. Для забезпечення публічного порядку під час процесуальних дій працівників державної виконавчої служби буде вжито належних заходів.
    Зважаючи на це, правоохоронні органи області - ГУ Національної поліції в області, прокуратура області, Управління служби безпеки України в області звертаються із спільною заявою до представників конфліктуючих сторін діяти виключно у правовій площині.
    З метою недопущення будь-яких правопорушень, додержання безпеки житомирян, закликаємо не втягувати у протистояння громадян.
     Лише законним шляхом можна вирішити конфлікт довкола підприємства  та створити сприятливу атмосферу для розвитку й процвітання відомого кондитерського бренду.
 
ГУ Національної поліції в Житомирській області
Прокуратура Житомирської області
Управління служби безпеки України в Житомирській області
 

Автор: .
кількість переглядів: 1731