Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2016

До прокуратури Житомирщини все більше запитів на публічну інформацію надходить в електронній формі

   Окремі запитувачі вдавалися до помилкового тлумачення законодавства про інформацію. У зв’язку з цим надано 21 роз'яснення порядку реалізації прав та законних інтересів громадян, у тому числі відповідно до Закону України “Про звернення громадян” і Кримінального процесуального кодексу України, на які дія Закону України “Про доступ до публічної інформації” не поширюється.
   У зв'язку із відсутністю запитуваної інформації, 12 запитів скеровано за належністю компетентним розпорядникам.
   Варто відмітити, що громадяни все частіше користуються електронною формою отримання публічної інформації від відомства. Зокрема, цьогоріч третина з тих, хто звернувся до прокуратури області, надіслала свої запити на адресу спеціально створеної електронної пошти та у такий же спосіб отримали відповіді.
   Запити надходили як від жителів області - міст Житомира і Бердичева, Коростишівського, Любарського і Житомирського районів, так і з інших регіонів, зокрема, Києва, Львова, Дніпропетровської і Хмельницької областей.
   Переважно до прокуратури зверталися фізичні особи, разом з цим, питома вага звернень від засобів масової інформації та громадських організацій зростає і на даний час становить третину. 
     Запитувачів цікавила інформація з кадрових питань (27%), щодо досудового розслідування (18%), представництва інтересів громадян та держави в суді (6%) і близько половини інформаційних запитів (48%) стосувалися інших питань діяльності органів прокуратури.
   Нагадаємо, що запити на інформацію у прокуратурі Житомирської області можна подати письмово за адресою 10008 м. Житомир, вул. Святослава Ріхтера, 11 (колишня 1 Травня), або в електронній формі на адресу електронної скриньки: [email protected] .

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1933