Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2016

На Житомирщині керівника комунальної установи визнано винним у допущенні конфлікту інтересів

Установлено, що керівник комунальної установи, у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», не повідомивши безпосереднього свого керівника про наявність конфлікту інтересів, у січні 2016 року видав наказ про преміювання себе та своєї дружини. Зокрема, відповідно до наказу, йому та його дружині встановлено 0,5 ставки посадового окладу за сумісництвом. Крім цього, дружині встановлено 50 % надбавки до посадового окладу за напруженість та інтенсивність в роботі.
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою за фактом адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1, ч.2 статті 172-7 КУпАП, складено адміністративний протокол та скеровано до суду для розгляду по суті.
Постановою Чуднівського районного суду провадження у справі закрито у зв’язку з закінченням, на момент розгляду, строків накладення адміністративного стягнення.
Однак, прокуратура не погодилася із рішенням суду першої інстанції та оскаржила його в апеляційному порядку.
За принципової позиції Новоград-Волинської місцевої прокуратури, ухвалою апеляційного суду Житомирської області керівника комунальної установи визнано винним у допущенні конфлікту інтересів.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2035