Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2016

Прокуратура Житомирщини довела у Вищому адміністративному суді України незаконність вилучення 95 га лісу з метою подальшого видобутку титанової руди

   Йдеться про те, що Житомирською обласною радою у травні 2015 року прийнято протиправне  рішення «Про зменшення земельних ділянок», а саме:  вилучення земель лісогосподарського призначення загальною площею 95 га із подальшою зміною їх цільового призначення та використання для видобування титанових руд у Володарськ-Волинському районі за рахунок земель комунальної власності.
   Зокрема, в порушення вимог земельного та природоохоронного законодавства, з постійного користування вилучалася значна площа лісу з  подальшою передачею для видобування ільменітових руд (оксид титану) товариству з обмеженою відповідальністю, яке, за інформацією ЗМІ, входить до складу компаній Group DF та контролюється відомим бізнесменом.
   Прокуратурою області в інтересах держави рішення обласної ради оскаржене до Житомирського апеляційного адміністративного суду, який своєю постановою скасував протиправне рішення. 
   Однак, обласною радою подано касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України, яку вищою інстанцією суду не задоволено.  
   За послідовної позиції прокуратури Житомирської області попереджено незаконне вилучення та передачу 95 га багаторічних лісових насаджень суб’єкту господарювання.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3280