Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2016

Прокуратурою Житомирщини викрито схему з протиправного уникнення підприємством, яке видобуває пісок, сплати втрат сільськогосподарського виробництва

   Про це повідомила начальник управління прокуратури області Леся Зозуля.
   Вона розповіла, що товариство з обмеженою відповідальністю на території Попільнянського району, протягом 2007-2015 років здійснювало безгосподарське використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 50 га, що у кінцевому результаті призвело до втрати її родючості та виведення останньої з сільськогосподарського обороту.
   «У подальшому, - зазначила Леся Зозуля, - з метою зміни цільового призначення наведених земель з сільськогосподарського на землі промисловості, так би мовлячи «post factum», з метою видобутку піску, який фактично там і видобувався, суб’єктом господарювання розробляється технічний звіт обстеження земель, де фіксується обставини порушення ґрунтового покриву ділянки внаслідок власної господарської діяльності зазначеного товариства».
   «Таким чином, ділки намагались «вбити одним пострілом двох зайців» - протиправно змінити цільове призначення та уникнути сплати втрат сільськогосподарського виробництва змінивши склад угідь сільськогосподарських земель з пасовищ на піски, обґрунтовуючи таку зміну відсутністю ґрунтового покриву та родючого шару на земельній ділянці, яку самі ж і використовували протягом майже 8 років начебто для сільськогосподарського виробництва», - розкрила схему керівник управління прокуратури області.
   За попередніми підрахунками, унаслідок схеми, використаної київськими бізнесменами, до бюджету не надійшло майже 2 млн. 800 тис. грн., - підсумувала прокурор.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2007