Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2016

Прокуратура Житомирщини продовжує принципово реагувати на спроби незаконного одержання спецдозволів для видобування бурштину на ділянках родовищ площею 2,4 тис га

     Йдеться про те, що дві місцеві фірми у березні 2016 року звернулися до Житомирської обласної ради про надання погодження на одержання спецдозволів на користування надрами з метою видобування покладів бурштину на території Тетерівської та Зимухінської ділянок загальною площею  2,4 тис га, що в Овруцькому районі.
    Однак, їм було відмовлено у наданні таких погоджень, про що прийнято відповідне рішення.
   Не погодившись із рішенням органу місцевого самоврядування, представники фірм звернулися з позовами до суду про визнання його неправомірним та скасування.
    Прокуратура області, на звернення Житомирської обласної ради щодо захисту інтересів громади, використовуючи свої представницькі повноваження, вступила у розгляд справи та принципово відстоюватиме законні інтереси держави.
     Протидія органів прокуратури незаконному одержанню спецдозволів на видобування бурштину на території місцевих родовищ має системний характер. Як нещодавно повідомлялося, прокуратурою здійснено вступ у справу щодо аналогічних намірів київських бізнесменів одержати  спецдозволи на видобування бурштину на території інших трьох ділянок – Гулянської, Барашівської та Скуратівської загальною площею понад 10 тис га. 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2264