Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2017

За принциповості прокуратури Житомирщини до реального покарання засуджено водія, що скоїв дорожньо-транспортну подію, унаслідок якої загинула неповнолітня

За апеляційною скаргою Новоград-Волинської місцевої прокуратури,  апеляційним судом Житомирської області скасовано вирок першої інстанції щодо призначення умовного покарання водію за скоєння дорожньо-транспортної події та ухвалено новий – позбавлення волі на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки.
 
Йдеться про те, що місцевий житель, який є священником, керуючи власним автомобілем марки Renault Logan, порушив правила дорожнього руху, перевищив швидкість та на автодорозі  Київ-Чоп, у с. Нова Романівка на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд на неповнолітню.
Унаслідок наїзду підліток одержала тілесні ушкодження, від яких загинула в автомобілі швидкої допомоги.
 
Така подія викликала значний суспільний резонанс.
 
Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду водія визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки з іспитовим строком – 2 роки.
 
Однак, Новоград-Волинська місцева прокуратура, яка підтримувала державне обвинувачення у суді, вважаючи, що таке покарання не відповідає ступеню тяжкості скоєного злочину, унаслідок якого настала смерть одинадцятирічної дівчинки, оскаржила вирок до апеляційного суду, яким призначено реальне покарання винуватцю ДТП.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2413