Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2017

На Житомирщині покарано колишнього голову місцевого суду за несвоєчасне подання декларації

Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про скоєння колишнім головою місцевого суду  адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації).
 
Установлено, що суддя районного суду, звільнившись із посади у жовтні 2016 року, порушив вимоги антикорупційного законодавства та несвоєчасно, без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 рік.
 
Зокрема, відповідно до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, колишній суддя подав декларацію за 2015 рік лише у березні 2017 року, фактично майже через 4, 5 місяці після звільнення, хоча термін подачі для нього закінчився ще 30 жовтня 2016 року.
 
Постановою Черняхівського районного суду від 13 червня 2017 року суддю визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2802