Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2017

На Житомирщині прокуратурою області спільно із Службою безпеки викрито особу, яка підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі, а також сприяння діяльності терористичних організацій, скоєних жителем м. Житомир.
У вівторок, 1 серпня 2017 року, за погодженням із процесуальним керівником прокуратури області, особі повідомлено про підозру у скоєнні  злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161, ч. 1 ст. 258-3 КК України.
Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомир надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Установлено, що 32-річний житель м. Житомир протягом 2014-2016 років надавав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України шляхом створення та розповсюдження через мережу Інтернет публікацій, що містять елементи психологічного маніпулювання суспільною свідомістю, а також спрямовані на розпалювання національної ворожнечі. Крім цього, зловмисник поширював в мережі Інтернет інформацію щодо збору коштів та іншого матеріального забезпечення злочинної діяльності терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”.
Незаконну діяльність особи викрито завдяки спільним злагодженим діям працівників прокуратури та регіонального Управління СБУ.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки України в області.
Додатково: за вчинення особливо тяжких злочинів особі загрожує покарання до 15 років позбавлення волі  з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2381