Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2017

У Житомирі взято під варту особу, яка підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України

За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником прокуратури Житомирської області, у середу, 2 серпня 2017 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира особі, яка підозрюється у державній зраді, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.
 Як повідомлялося раніше, підозрюваний - 32-річний житель м. Житомира - протягом декількох років співпрацював із представниками іноземної держави, допомагав їм у проведенні підривної діяльності проти України. Зокрема, готував та розповсюджував через мережу Інтернет публікації, що містять елементи психологічного маніпулювання суспільною свідомістю та спрямовані на розпалювання національної ворожнечі.  
Зловмисник також поширював в мережі Інтернет інформацію про збір коштів та іншого матеріального забезпечення злочинної діяльності терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ Управління Служби безпеки України в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
Санкції кримінальних статей, за якими особі повідомлено про підозру (ст. 111, 110, 161, 258-3 КК України), передбачають позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2755