Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2017

На Житомирщині за сприяння діяльності терористичної організації «ДНР», розпалювання національної ворожнечі та інші злочини двох осіб засуджено до позбавлення волі строком на 9 років

Прокуратура Житомирської області забезпечила публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом сприяння діяльності  двома особами терористичної організації «ДНР», а також за фактом скоєння одним із них публічних закликів до вчинення терористичного акту, порушення рівноправності громадян залежно від їх  національної належності.
Кримінальне провадження розглядав Андрушівський районний суд.
Згідно вироку суду, обвинувачені забезпечили можливість для розповсюдження «ДНР» матеріалів, необхідних для здійснення терористичної діяльності, створили у мережі Інтернет трансляційні сервіси для телеканалу «Новороссия ТВ» з можливістю загальнодоступного ознайомлення користувачів із такими матеріалами.
Також, один з них розповсюджував з використанням засобів масової інформації матеріали з публічними закликами до вчинення терористичного акту та скоював умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, на приниження національної честі та гідності українського народу.
Вироком Андрушівського районного суду від 28.09.2017 одного з них визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України  та призначено покарання – позбавлення волі терміном до 9 років.
 Іншого суд визнав винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ч. 1 ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту)  та  ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України  та за сукупністю злочинів призначив покарання – позбавлення волі терміном до 9 років.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводило Управління Служби безпеки України у Житомирській області. 
На даний час вирок суду не набрав законної сили.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1968