Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2017

Прокуратура Житомирщини в апеляційній інстанції довела неправомірність продовження договору оренди земельної ділянки площею 45 га

     Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру щодо оскарження незаконних судових рішень, у тому числі у сфері землекористування.
     Зокрема, доводи прокуратури області щодо незаконності підстав для продовження товариству договору оренди земельної ділянки площею 45,1 га у Лугинському районі Рівненський апеляційний господарський суд визнав обґрунтованими та виніс постанову про скасування рішення суду першої інстанції.
     Йдеться про те, що за позовом товариства з обмеженою відповідальністю до Лугинської райдержадміністрації, рішенням суду визнано продовженим на 10-річний строк на тих же умовах договір оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 45,1 га, яка знаходиться за межами населених пунктів Жеревецької сільської ради. Також визнано укладеною між сторонами додаткову угоду до договору оренди зазначеної ділянки землі.
     Однак, рішення про продовження дії договору судом прийнято всупереч вимогам законодавства, без обов’язкового проведення нормативно-грошової оцінки земельної ділянки.
     Крім того, не взято до уваги, що землями державної власності, які віднесені до категорії земель промисловості, розпоряджаються обласні державні адміністрації.
     Прокуратура області не погодилася із таким рішенням та здійснила вступ у розгляд справи шляхом подачі апеляційної скарги до Рівненського апеляційного господарського суду, який визнав правову позицію прокуратури обґрунтованою.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2111