Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2021

У Житомирі викрили директора, який за хабарі продавав селекційну продукцію за нижчими цінами (ФОТО)

    За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито посадовця регіонального підрозділу Інституту Національної академії Аграрних наук України у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у значному розмірі.
    Так, 13.04.2021 особу затримано під час одержання від підприємця 84 тис. грн неправомірної вигоди за реалізацію товарів селекції за нижчою ціною (одержання першої частини – 30 тис. грн оперативниками  задокументовано раніше).
    Цього разу зазначену суму коштів посадовець вимагав та одержав за продаж 14 тонн сортового товару на загальну суму 168 тис. грн. Фактично половину вартості планував привласнити.
    За даними слідства, директор дослідної станції,  зловживаючи службовим становищем, з метою особистого збагачення, організував схему  систематичного вимагання та отримання від приватних підприємців неправомірної вигоди за реалізацію за заниженими цінами селекційних сортів овочів, що вирощуються на розсадниках.
    Неправомірну вигоду вилучено. Під час проведення обшуку також вилучено кошти - першу частину раніше одержаної ним неправомірної вигоди та бухгалтерські документи, які підтверджують скоєння кримінального правопорушення.
    Особу затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обранні запобіжного заходу.
    Оперативні заходи проводилися обласною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
    Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області.
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2256