Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2016

Вимоги прокуратури Житомирщини щодо знесення неправомірно побудованих споруд у прибережній смузі Верховний суд України визнав законними

   Йдеться про те, що у 2009 році Малинська райдержадміністрація уклала договір про надання терміном на 30 років ТОВ «Рибацький хутір» в оренду земельної ділянки водного фонду площею 19,6 га (став), розташованої на території Пиріжківської сільської ради для риборозведення.
   Однак товариство, усупереч вимогам Водного та Земельного кодексів України, незаконно побудувало на прибережній захисній смузі будинок рибалки площею понад 70 кв. м. та 5 малих архітектурних споруд (альтанок).
   Прокуратурою Малинського району відреаговано на правопорушення та подано позов про розірвання зазначеного договору оренди, зобов’язання  орендаря знести незаконно побудовані споруди у прибережній смузі, а  землю повернути державі, який Рівненським апеляційним господарським судом задоволено.
   Однак, незважаючи на правомірність доводів прокурора про повернення зазначеної ділянки державі в особі Малинської райдержадміністрації, Вищий господарський суд України погодився із судом першої інстанції, яким у задоволенні позову відмовлено.
   За принципової позиції Генеральної прокуратури України, органів прокуратури Житомирщини, найвищий судовий орган зобов’язав недобросовісного орендаря знести незаконно побудовані споруди та повернути державі майже 20 га земель водного фонду.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2922