Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2016

На Житомирщині голову райради покарано за допущення конфлікту інтересів

   Установлено, що голова однієї з районних рад області у травні 2016 року неправомірно виніс на сесію питання про розгляд звернення житлово-будівельного кооперативу стосовно захисту інтересів ЖБК та проголосував за його прийняття, не повідомивши завчасно депутатів про наявність у нього конфлікту інтересів.
   Зокрема про те, що, будучи членом цього кооперативу (раніше керівником), був присутній на загальних зборах, де йшлося про залучення сесії райради до сприяння у вирішенні спірного питання щодо надання житла одному із мешканців будинку, яке розглядається у суді. 
   Такими діями посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», оскільки не вжив заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів при виконанні своїх службових повноважень голови районної ради.
   За результатом розгляду протоколу, постановою Ружинського районного суду голову однієї з райрад області визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією та притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу на суму 3400 грн.
   Факт цього корупційного правопорушення було викрито та складено адміністративний протокол Управлінням захисту економіки в Житомирській області Національної поліції України.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2593