Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2016

Прокуратура Житомирщини протистоїть незаконному одержанню спецдозволів на видобування бурштину на території трьох родовищ площею понад 10 тис га

Йдеться про те, що три київські фірми у травні 2016 року звернулися до Житомирської обласної ради про надання погодження на отримання спеціальних дозволів на користування надрами з метою видобування покладів бурштину на території Гулянської, Барашівської та Скуратівської ділянок загальною площею понад 10 тис га.
Житомирська обласна рада прийняла рішення про відмову у наданні таких погоджень.
Проте відмова обласної ради щодо надання погодження на отримання спеціальних дозволів на користування надрами не зупинила столичних бізнесменів.
У подальшому вони звернулися з позовами до Окружного адміністративного суду міста Києва та Житомирського окружного адміністративного суду з вимогою зобов’язати Державну службу геології та надр України видати їм спеціальні дозволи, в обхід дозвільної процедури. 
Прокуратура Житомирської області і надалі принципово відстоюватиме державні інтереси та протистоятиме протиправним намірам незаконного одержання за допомогою судових рішень спеціальних дозволів на користування надрами з метою видобування корисних копалин загальнодержавного значення – покладів бурштину на території області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2429