Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2016

На Житомирщині організованій групі повідомлено про підозру у масовій вирубці лісу, якою заподіяно державі збитків на 3,2 млн грн

   Установлено, що житель Олевського району, перебуваючи на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю, з метою організації незаконних порубок лісу та подальшою реалізацією лісопродукції в Україні, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив ще п’ятьох односельчан.
   Таким чином організована група, за сприяння працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року, майже щодня проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району, унаслідок чого заподіяно істотну шкоду довкіллю і державним інтересам на суму понад  3,2 млн грн.
   Незаконна діяльність злочинної групи була викрита завдяки спільним злагодженим діям органів прокуратури та управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.
   У середу, 30 листопада 2016 року, прокурором області повідомлено про підозру організатору  та ще одному члену злочинної групи, які є депутатами місцевих рад Олевського району, у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ст. 246, ч. 2 ст. 364-1 КК України. Також, за погодженням із процесуальним прокурором, повідомлено про підозру іншим співучасникам організованої групи у скоєнні незаконних порубок лісу.
    Прокуратурою області в інтересах держави пред’явлено цивільний позов про відшкодування підозрюваними завданих збитків на суму 3,2 млн грн.  
   Досудове розслідування триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2743