Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2016

За принципової позиції прокуратури Житомирщини взято під варту депутата, який організував злочинну групу для масової вирубки лісу

      Як повідомлялося раніше, депутат селищної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу із п’ятьох односельчан, серед яких був ще один депутат сільської ради Олевського району.
      Таким чином організована група, за сприяння працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року, систематично проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району та реалізовувала лісопродукцію в Україні. Унаслідок таких дій заподіяно довкіллю і державним інтересам заподіяно шкоду на суму понад  3,2 млн грн.
      Нагадаємо, що 30 листопада 2016 року прокурором області Любомиром Війтовичем депутатам-«чорним лісорубам» повідомлено про підозру у скоєнні зазначених злочинів. Тоді ж, за погодженням із процесуальним керівником, повідомлено про підозру у скоєнні незаконних порубок лісу й іншим співучасникам організованої групи.
      Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28, ст. 246, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1, ч. 3 ст. 365 КК України проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.    

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2839