Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2017

На Житомирщині суддю підозрюють у постановленні завідомо неправосудного рішення

Слідчий відділ прокуратури Житомирської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 375 КК України.
 
У п’ятницю, 7 квітня 2017 року, слідчими прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру та вручено підозру, складену заступником Генерального прокурора України, судді одного з місцевих судів Житомирської області про вчинення злочину проти правосуддя, а саме постановлення завідомо неправосудного рішення.
 
Встановлено, що суддя, усупереч вимогам чинного законодавства, постановив судове рішення на користь одного з суб’єктів господарювання про визнання права власності на цілісний майновий комплекс, який знаходиться в елітному районі м. Києва.
 
Злочин судді розкрито завдяки спільним діям прокуратури Житомирської області та  спецпідрозділу «К» Управління СБУ в Житомирській області.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Довідково: злочин такої категорії карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3087