Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2017

За втручання прокуратури Житомирщини припинено незаконну оренду понад 15 га земель водного фонду

Доводи прокуратури Житомирської області щодо незаконності розпоряджень про надання в оренду за межами населеного пункту земель водного фонду у Радомишльському районі окружним адміністративним судом визнано обґрунтованими.
 
Відтак, неправомірні розпорядження Радомишльської райдержадміністрації щодо надання в оренду земельної ділянки площею 15,2 га скасовано.
 
Установлено, що розпорядженням голови Радомишльської райдержадміністрації у грудні 2007 року неправомірно надано приватному підприємству дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення в оренду 15,2 га землі водного фонду на території Макалевицької сільської ради.
 
У подальшому, у грудні 2012 року, ще одним розпорядженням райдержадміністрації затверджено проект землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки та передачу її в оренду цьому підприємству для рибогосподарських потреб.
 
Однак, такими розпорядженнями Радомишльська райдержадміністрація порушила вимоги чинного законодавства та визначені Земельним кодексом України повноваження щодо розпорядження земельними ділянками за межами населених пунктів, оскільки правом розпоряджатися землями такої категорії наділені обласні держадміністрації.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2282