Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

На Житомирщині майстра лісу, який вчинив стрілянину гумовими кулями по місцевих жителях, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком

    Прокуратурою Житомирської області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом скоєння майстром лісу державного лісового господарства хуліганства, а саме – стрілянини гумовими кулями з вогнепальної зброї, що призвело до заподіяння тілесних ушкоджень двом місцевим жителям, серед яких – неповнолітній.
    Відтак, вироком Олевського районного суду особу визнано винною у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 296 КК України, призначено покарання у виді  позбавлення волі строком на 5 років та звільнено від основного відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.
    Під час судового розгляду справи установлено, що у серпні минулого року 32-річний житель Олевська, майстер лісу державного лісогосподарського підприємства, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на території місцевої гімназії, з хуліганських мотивів здійснив з гладкоствольного самозарядного пістолета для відстрілу гумових куль два постріли, одним з яких спричинив неповнолітньому легкі тілесні ушкодження.
    У подальшому, продовжуючи свої хуліганські дії, зловмисник вже після опівночі вчинив стрілянину по групі відвідувачів у місцевому кафе, також завдавши одному з них легких тілесних ушкоджень.
     Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі  слідчого відділу прокуратури Житомирської області

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2381