Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

На Житомирщині організованій злочинній групі повідомлено про підозру у незаконному видобуванні бурштину

    Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненого організованою групою на території Олевського лісгоспу.
    У пятницю, 18 січня 2019 року, за погодженням з прокуратурою області, трьом членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 КК України.
    Під час досудового розслідування установлено, що 29-річний житель Олевського району, з метою незаконного збагачення, влітку 2018 року створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли ще двоє раніше знайомих йому місцевих жителів, для спільного незаконного видобування бурштину у нелегальних копальнях.
    Зокрема, злочинна група неодноразово, протягом червня-вересня 2018 року, порушуючи вимоги Кодексу України про надра, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», не маючи відповідних дозволів, протиправно видобувала бурштин на території Копищанського лісництва Олевського лісгоспу АПК.
    Незаконну діяльність «чорних» старателів викрито та припинено працівниками Управління захисту економіки в області Нацполіції. Також вилучено незаконно видобутий бурштин, автомобіль, помпу, інше знаряддя вчинення злочину.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2073