Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

У прокуратурі Житомирщини обговорили результати роботи та визначили першочергові завдання на найближчий період

Прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів оперативну нараду, на якій обговорено результати роботи відомства цього року, проаналізовано проблемні питання та визначено першочергові завдання на найближчий період.
У нараді взяли участь заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, начальники структурних підрозділів апарату прокуратури області.
Аналізуючи роботу відомства з головних напрямів, Любомир Війтович зазначив, що статистичні показники, звичайно, є певним маркером результатів діяльності, водночас важливо об’єктивно оцінювати реальну картину тавідповідні тенденції.
Через призму таких критеріїв керівник обласного відомства оцінив  координаційну діяльність місцевих прокуратур, стан нагляду за додержанням законів при проведенні досудового розслідування, вжиття процесуальними прокурорами відповідних заходів тощо, зауваживши, що зазначені напрями потребують суттєвого підвищення ефективності.
Любомир Війтович назвав конкретні результати спільних зусиль на пріоритетних напрямах, які є кращими, ніж за аналогічний період минулого року: «Вже до суду скеровано 18 кримінальних проваджень щодо корупційних правопорушень, 17 обвинувальних актів у бюджетній сфері, 8 обвинувальних актів у сфері розкрадання лісу».
Актуальною і на часі продовжує бути представницька діяльність прокуратури щодо захисту інтересів держави. Зокрема, вимоги прокурорів задоволено майже на 146 млн грн. За втручання прокуратури повернуто та попереджено незаконну передачу майже 1300 га землі, до того ж, за площею повернутих земель прокуратура Житомирщини займає 3 місце у державі.
Водночас, прокурор області зауважив, що потребують посиленої уваги такі питання, як відновлення інтересів держави у сфері використання корисних копалин, визнання недійсними договорів про закупівлю ремонтних робіт автомобільних доріг, укладених з порушенням вимог чинного законодавства, вжиття заходів до виконання рішень суду за позовами прокурорів, а також протидія адміністративній корупції.
Керівник обласного відомства зосередив увагу учасників наради на активізації роботи з інших напрямів, зокрема, викритті і належному розслідуванні кримінальних проваджень, пов’язаних з розкраданням коштів, спрямованих на ремонт і утримання автомобільних доріг, незаконному використанню надр, можливої протиправної діяльності деревообробних  підприємств.
«Потребує системної роботи нагляд за додержанням законів у місцях несвободи, де під час перевірок виявлено порушення режиму тримання ув’язнених, де поки що не подолані негативні тенденції, у тому числі й збільшення кількості вчинених засудженими правопорушень», - наголосив Любомир Війтович.
В обговоренні проблемних питань, які потребують невідкладного поліпшення з відповідних напрямів діяльності відомства, взяли участь заступники прокурора області Олег Мостиховський, Роксолана Гребенюк та Віталій Мякішев. Кожний з них детально проаналізував не лише статистичні дані, а й назвав негативні тенденції, для вирішення яких необхідно вжити невідкладних заходів реагування.
Задля вирішення найважливіших окреслених проблем, за результатами роботи наради визначено конкретні заходи.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1664