Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

На Житомирщині депутати сільської ради проголосували за виплату собі матеріальної допомоги по 5 тис грн, не повідомивши про конфлікт інтересів

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справ за фактами порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів двома депутатами Оліївської сільської ради, за ч. 1 ст. 172-7 КУпАП.
Установлено, що у серпні 2018 року, на сесії сільської ради вирішувалося питання про надання сельчанам, які перебувають у складному фінансовому становищі, матеріальної допомоги. У списку серед інших також значилися прізвища двох депутатів сільської ради.
Відповідно до вимог чинного законодавства, депутати мали б  повідомити сесію органу місцевого самоврядування про наявність конфлікту інтересів. Однак, вони не повідомили ні письмово, ні усно, проголосувавши за надання собі матеріальної допомоги у розмірі 5 тис грн кожному. 
Постановою Житомирського районного суду обох депутатів визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-7 КУпАП та призначено покарання у виді штрафу, відповідно, 2006 грн та 1700 грн.
Місцевою прокуратурою взято на контроль вжиття сільською радою відповідних заходів щодо повернення депутатами неправомірно виплаченої їм грошової  допомоги.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1824