Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2019

У Житомирі під вартою та цілодобовим домашнім арештом перебуватимуть троє осіб, підозрюваних у постачанні через міжнародні канали тяжкого наркотику - кокаїну

У пятницю, 17 травня 2019 року, клопотання, погоджене з процесуальним прокурором прокуратури Житомирської області щодо обрання запобіжного заходу особам, підозрюваним у постачанні з-за кордону наркотичних засобів, розглянуто судом.
За результатом розгляду ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до двох підозрюваних застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою із правом внесення грошової застави, відповідно, на суму 96  тис грн та 76 тис грн, ще до одного - у виді цілодобового домашнього арешту.
Усі троє чоловіків підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконний збут наркотичних засобів).
Установлено, що троє жителів Житомира, з метою придбання, зберігання перевезення та збуту тяжкого наркотичного засобу – кокаїну, вступивши у попередню змову, незаконно придбали в іншій країні наркотик, зберігали та перевезли до Житомира з метою подальшого збуту.
Завдяки спільним діям оперативних працівників Управління карного розшуку, протидії наркозлочинності, слідчих СУ ГУНП в області та УСБУ в області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, 15.05.2019 усіх трьох осіб викрито та затримано поблизу центрального автовокзалу у Житомирі.
 Під час огляду було виявлено та вилучено тяжкий наркотичний засіб – кокаїн у великих розмірах.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області, прокуратура області здійснює процесуальне  керівництво.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1998