Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

Керівництво прокуратури Житомирської області провело особистий прийом засуджених у виправних колоніях

Прокурор Житомирської області Любомир Війтович, на виконання ст.26 Закону України «Про прокуратуру», відвідав державну установу «Райківська виправна колонія (№73)», що у Бердичівському районі, та перевірив стан дотримання конституційних прав осіб, які відбувають у ній покарання.
Під час здійснення обходу території та корпусів установи виконання покарань керівник регіональної прокуратури оглянув карантинне приміщення, дисциплінарний ізолятор, прогулянкові дворики, їдальню, кухню, житлові приміщення, а також промислову зону – цехи і об’єкти, де працюють засуджені.
Під час перевірки умов перебування засуджених в установі звернуто увагу на медико-санітарне забезпечення та вирішення матеріально-побутових потреб.
Також Любомир Війтович провів особистий прийом засуджених.
 На прийом до прокурора області звернулося четверо засуджених. Питання, з якими звернулися увязнені, стосувалися, зокрема, ненадходження до установи виконавчих листів, за якими вони зобовязані відшкодовувати завдану матеріальну шкоду потерпілим.
Окремі скарги стосувалися тривалого розгляду судами клопотань щодо умовно-дострокового звільнення та заміни невідбутої частини покарання більш мяким, а саме, переведенням до виправного центру.
По кожному питанню Любомир Війтович надав засудженим ґрунтовні відповіді з роз’ясненням законодавства та рекомендаціями щодо їх вирішення.
Також цього ж дня, 12.06.2019, заступник прокурора області Віталій Мякішев відвідав державну установу «Бердичівська виправна колонія (№70)».
Заступник керівника обласного відомства здійснив обхід жилої зони, комунально-побутових обєктів, медичної частини та здійснив особистий прийом засуджених.
На особистий прийом заступника прокурора області звернулися 5 засуджених з різних питань, зокрема, стосовно виконання вироків, умовно-дострокового звільнення, застосування помилування, надання медичної допомоги.
Усі скарги засуджених Віталій Мякішев уважно вислухав та надав вичерпні відповіді, а також розяснив чинне законодавство.
За результатами візитів було звернуто увагу керівництва установи на неухильне дотримання законодавства з питань охорони праці засуджених під час виробничих процесів та дотримання техніки безпеки, а також вжиття адміністрацією установи усіх необхідних заходів до забезпечення належних умов тримання і додержання прав засуджених.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1536