Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

Організатору злочинної групи, яка скоїла розбійний напад зі зброєю на житомирянку та її викрадення, апеляційною інстанцією призначено суворіше покарання – 12 років 1 місяць

За участі прокуратури Житомирської області в апеляційній інстанції розглянуто справу стосовно організатора і трьох членів злочинної групи, які скоїли розбійний напад на житомирянку, з використанням вогнепальної та холодної зброї, а також викрадення з метою заволодіння майном.
За результатом розгляду Вінницький апеляційний суд скасував вирок першої інстанції стосовно організатора злочинної групи щодо позбавлення волі строком на 8 років 3 місяці та постановив новий – позбавлення волі строком на 12 років 1 місяць.
Стосовно трьох інших учасників злочинної групи вирок першої інстанції залишено без змін. Нагадаємо, двох співвиконавців засуджено, відповідно, до 8 років 1 місяця та 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна, третю – до 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.
Також судом залишено у силі рішення щодо стягнення на користь потерпілої завданої моральної шкоди на суму 175 тис грн.
Як повідомлялося раніше, неодноразово судимий житель Житомирщини, з метою наживи, створив у серпні 2015 року організовану злочинну групу, до складу якої увійшли його 28-річна співмешканка та двоє інших неодноразово судимих житомирян.
Зловмисники, попередньо зібравши необхідну інформацію про потерпілу, розробили план та, використовуючи вогнепальну і холодну зброю, напали на жительку Житомира, заволоділи її автомобілем та вивезли за місто, де, погрожуючи зброєю, примусили назвати код від сигналізації будинку, аби його пограбувати. Однак, саме там їх і затримали правоохоронці.
Організованій злочинній групі призначено покарання за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч.ч. 1, 2 ст. 263 та ч. 3 ст. 289 КК України.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1868