Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Звіт про розгляд запитів на інформацію за 2016 року

За 12 місяців 2016 року до органів прокуратури Житомирської області надійшло 174 запити на публічну інформацію, що на чверть менше ніж за аналогічний період 2015 року.
     По суті розглянуто 151 запит, з їх числа – більше половини задоволено (85 або 56%). Випадків відмов у наданні інформації не було.
     Внаслідок помилкового тлумачення законодавства запитувачами, надано 66 роз'яснень порядку реалізації прав та законних інтересів громадян, у тому числі відповідно до Закону України “Про звернення громадян” і Кримінального процесуального кодексу України, на які дія Закону України “Про доступ до публічної інформації” не поширюється.
     У зв'язку із відсутністю запитуваної інформації, 19 запитів направлено за належністю компетентним розпорядникам.
Варто відмітити, що більше половини запитів (88) надійшло на адресу спеціально створеної електронної пошти прокуратури області та місцевих прокуратур.
     Запити надходили, як від мешканців Житомирщини — міст Бердичева, Житомира, Коростеня і Коростишева, Житомирського, Коростишівського і Любарського районів, так із інших регіонів держави — міст Києва, Дніпра і Черкасів, Львівської і Хмельницької областей.
     У переважній більшості запити надходять від фізичних осіб, однак питома вага звернень від засобів масової інформації та громадських організацій зростає і на даний час становить третину.
     Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати:
інформацію з питань досудового розслідування (40%), з кадрових питань (20%), з питань організаційно-розпорядчої діяльності (3%) і третина інформаційних запитів (33%) стосувалися інших питань діяльності органів прокуратури.
У зазначений період апаратом прокуратури області розглянуто 74 запити на інформацію, з яких 63 задоволено, на 11 — надано роз'яснення. Належним розпорядникам спрямовано 17 запитів.


В.о. начальника відділу організації
прийому громадян, розгляду звернень та запитів                             М.Степура

кількість переглядів: 537