Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Звіт про розгляд запитів на інформацію за 6 місяці 2017 року

Одним із важливих шляхів доступу до публічної інформації в органах прокуратури є надання інформації на запити.
     У І півріччі 2017 року до органів прокуратури Житомирської області надійшло 71 запитів на публічну інформацію, у тому числі 3 дубліката. До апарату прокуратури області надійшло 46 запитів. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року їх кількість зменшилася на 6 %, а по апарату – залишилася на рівні минулого року.
     Із тих, що надійшли, розглянуто 54 запити, у тому числі, 32 – апаратом і 22 – місцевими прокуратурами, а 14 – скеровано за належністю іншим розпорядникам інформації.
     Упродовж 6 місяців поточного року найбільше запитів (12) розглянуто Житомирською місцевою прокуратурою, Новоград-Волинською розглянуто 5 запитів, Коростишівською – 3 і Бердичівською – 2, Коростенська місцева прокуратура у поточному році запити не розглядала.
     За результатами розгляду надано інформацію на 28 запитів, а на 24 – надано роз’яснення. Випадків відмови у наданні інформації не було.
     Найчастіше запитувалася інформація з питань досудового розслідування – 17; з кадрових питань – 10; представництва інтересів громадян і держави в суді – 1. З інших питань розглянуто 38 запитів.
     Із розглянутих апаратом прокуратури області найбільше запитів – 10 стосувалося кадрових питань, 5 – питань досудового розслідування, 1 – питань представництва інтересів громадян і держави в суді. Окрім того, розглянуто 16 запитів з інших питань.
     До органів прокуратури області найбільше запитів надійшло від громадян – 37, від громадських організацій – 19, від представників засобів масової інформації – 12.
      Значна кількість запитів надійшла до апарату прокуратури області і місцевих прокуратур поштовим зв’язком – 40, а також електронною поштою – 25, на особистому прийомі подано один запит. У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.
Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.


В.о. начальника відділу організації прийому
громадян, розгляду звернень та запитів                                                                                                        М. Степура

кількість переглядів: 529