Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Звіт про розгляд запитів на інформацію за 2017 рік

   З метою реалізації права кожного запитувача на доступ до публічної інформації відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» шляхом надання інформації за запитами до прокуратури області у 2017 році надійшло 144 документи з проханням надати публічну інформацію. Із них переважну більшість отримано поштою – 84 (58%), електронною поштою – 56 (39%), прийнято на особистому прийомі – 4 (3%).
   За категорією запитувачів найбільше запитів надійшло від фізичних осіб – 78, від представників засобів масової інформації – 33, 27 – об'єднань громадян і решта від інших юридичних осіб.
   Прокуратурою області розглянуто 117 запитів, 27 – відповідно до ст.22 Закону надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації.
   Із загальної кількості розглянутих запитів на 67 або 57% надано інформацію.
   За даними проведеного аналізу, найцікавішою для запитувачів є інформація з питань досудового розслідування кримінальних проваджень, які викликали суспільний резонанс та підвищену увагу громадськості (20 запитів). З кадрових питань прокуратурою області розглянуто 15 запитів, у більшості випадків запитувачів цікавились розміром заробітної плати працівників прокуратури. Представники громадських організацій і засобів масової інформації хотіли отримати інформацію про статистичні дані щодо результатів роботи органів прокуратури на пріоритетних напрямах (8 запитів). Решта запитів (24) стосувалася інших сфер прокурорської діяльності.
   Крім того, до прокуратури Житомирської області за 2017 рік надійшло 49 звернень із посиланням на Закон України «Про доступ до публічної інформації», які на думку запитувачів є інформаційними запитами.
   За результатами попереднього опрацювання таких звернень встановлено, що за змістом вони є проханням надати роз’яснення окремих норм законів, або інших нормативно-правових актів або зверненнями громадян згідно Закону України «Про звернення громадян». Прокуратурою області надано відповідні роз'яснення заявникам.
   Найбільше запитів (73) розглянуто апаратом прокуратури області, з них 42 – задоволено, на 31 – надано роз’яснення. Житомирською місцевою прокуратурою розглянуто 22 запити, надано інформацію на 9 запитів і у 13 випадках роз'яснено вимоги чинного законодавства.
   Хотілося б зазначити, що за наявною в прокуратурі області публічною інформацією зверталися не лише мешканці Житомирщини, запити надходили із міст Дніпра, Києва, Одеси і Хмельницького, а також із Закарпатської і Хмельницької областей.

  Відділ організації
прийому громадян, розгляду
звернень та запитів    

кількість переглядів: 533