Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2017

За принциповості прокуратури Житомирщини колишньому правоохоронцю, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію, призначено реальне покарання

Апеляційну скаргу прокуратури Житомирської області задоволено апеляційним судом області та призначено покарання – позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки колишньому поліцейському, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну подію, що призвела до загибелі неповнолітнього.
 
Йдеться про те, що колишній інспектор Андрушівського відділення поліції 31 грудня 2015 року, близько 22.30 год, керуючи власним автомобілем у стані алкогольного спяніння, у с. Стара Котельня Андрушівського району скоїв наїзд на 15-річного жителя села, який від одержаних травм помер.
 
Вироком Попільнянського районного суду колишнього інспектора  визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначено покарання - 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.
 
Враховуючи, що колишній поліцейський у стані алкогольного сп'яніння скоїв тяжкий злочин, унаслідок якого настали незворотні наслідки - смерть неповнолітнього, прокуратура області не погодилась із таким вироком, вважаючи покарання несправедливим через м’якість та оскаржила рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку.
 
За принципової позиції прокуратури області винуватцю смертельної ДТП призначено реальне покарання - позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2749