Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2017

На Житомирщині судитимуть суддю за прийняття завідомо неправосудного рішення та адвоката за підроблення документів

Слідчим відділом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом  прийняття суддею завідомо неправосудного рішення про визнання права власності на цілісний майновий комплекс, який знаходиться в елітному районі м. Києва.
 
Зокрема, суддя залучила адвоката, який підробив офіційні документи, на підставі яких прийнято незаконне рішення в інтересах суб’єкта господарювання.
 
12 червня 2017 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 27 (підбурення до вчинення злочину), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів) та ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) КК України направлено до суду для розгляду по суті.
 
 Перед судом постане й адвокат, дії якого кваліфіковано за ч. 3 ст. 358 КК України (складання і видача завідомо підроблених офіційних документів, вчинені повторно). 
Як повідомлялося раніше, злочин розкрито завдяки спільним діям прокуратури Житомирської області та спецпідрозділу «К» Управління СБУ в Житомирській області.
 
Додатково: злочини такої категорії караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3368