Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2017

На Житомирщині прокуратура припинила неправомірне використання водосховища площею понад 330 га, що входить до басейну р. Дніпро

Позов прокуратури Житомирської області щодо визнання незаконним погодження режиму рибогосподарської експлуатації водосховища «Лісне», що у Попільнянському районі, виданого приватному підприємству, адміністративним судом задоволено у повному обсязі.
 Відтак, порушені інтереси держави поновлено, незаконні погодження скасовано.
Йдеться про те, що у березні 2016 року Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області погоджено приватному підприємству режим рибогосподарської експлуатації водосховища «Лісне», площею 331 га, розташованого на р. Ірпінь у басейні р. Дніпро біля смт. Корнин Попільнянського району.
У подальшому, у квітні 2016 року, режим експлуатації погоджено Держагентством рибного господарства України.
Однак, як встановлено прокуратурою області, підприємство використовує водосховище без відповідно зареєстрованого права користування земельною ділянкою та за відсутності погодження уповноважених на це органів державної влади та місцевого самоврядування, чим порушує вимоги природоохоронного та земельного законодавства.
Прокуратурою вжито заходів представницького характеру  та припинено неправомірне використання водосховища, що входить до басейну р. Дніпро.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1909