Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

На Житомирщині судитимуть нелегальних старателів

     Коростенською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування двома особами корисних копалин загальнодержавного значення в Олевському районі.
     Установлено, що 48-річний житель с. Перга Олевського району, спільно із 24-річним односельчанином, у червні цього року, неподалік від с. Рудня Хочинська Олевського району, «озброївшись» мотопомпою кустарного виробництва з двигуном марки «Мерседес», двома пожежними рукавами, шлангом-збірником та металевою палицею-тичкою, намагалися незаконно видобувати корисні копалини загальнодержавного значення (бурштин).
     Припинили незаконну діяльність старателів працівники поліції, які вилучили на місці скоєння кримінально-караного діяння увесь інструмент.
     Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч.2 ст. 240 КК України скеровано до суду. 
     Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме Коростенська місцева прокуратура.
Додатково: порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2216