Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2017

За несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані покарано працівника регіонального Управління з надзвичайних ситуацій

Прокуратурою області як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері запобігання корупції шляхом опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено факт несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані провідним фахівцем УДСНС України в Житомирській області.
Відповідні матеріали скеровані до управління захисту економіки в області ДЗЕ Національної поліції України, за результатами перевірки яких складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом зазначеної справи. Під час судового розгляду встановлено, що співробітник УДСНС України області, придбавши у травні 2017 року транспортний засіб вартістю понад 97 тис грн (що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного року), подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані лише 28.08.2017. Відтак, порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», яким встановлено 10-ти денний строк подачі такого повідомлення.
Постановою Богунського районного суду м. Житомира особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф в розмірі 1700 грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2580