Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2017

У Житомирі відбувся спільний брифінг керівництва Нацполіції та прокуратури області, на якому розповіли про затримання озброєної групи осіб, які скоїли розбійний напад на підприємців та викрали ювелірні вироби на 15 млн грн (ФОТО)

    У четвер, 14 грудня 2017 року, відбувся спільний брифінг керівництва правоохоронних органів області, на якому журналістам повідомили подробиці затримання групи осіб, які скоїли розбійний напад на вінницьких підприємців на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільськ» поблизу Бердичева.
 
    У брифінгу взяли участь заступник прокурора Житомирської області Віталій Мякішев та начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Вячеслав Печененко.
 
Йдеться про те, що у листопаді цього року група осіб на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільськ» у смт. Гришківці Бердичівського району, рухаючись на двох автомобілях, блокували авто, в якому двоє підприємців поверталися із виставки ювелірних виробів та скоїли розбійний напад із застосуванням зброї, поранивши одного підприємця. У подальшому нападники,  викравши ювелірними виробами із золота загальною вагою приблизно 30 кг, вартістю понад 15 млн грн, заволоділи автомобілем потерпілих та зникли.
 
    Як повідомлялося раніше, правоохоронці у середу, 13 грудня 2017 року, безпосередньо перед вчиненням іншого злочину на території Запорізької області затримали 7 осіб зі зброєю, боєприпасами, два з яких одягнуті у форму працівників поліції, а також двох жителів Запоріжжя, які «наводили» злочинців на нові об’єкти пограбувань.
 
    На брифінгу журналістам повідомлено, що оперативному викриттю розбійної групи, серед інших розшукових заходів, сприяли відеозаписи із камер спостережень, які  встановлені у громадських місцях населених пунктів.
    В’ячеслав Печененко, зокрема, розповів, що окремі члени групи були раніше судимі за крадіжки, розбої, хуліганства, незаконне поводження зі зброєю та інше.
 
    Заступник прокурора області Віталій Мякішев повідомив, що наразі вирішуватиметься питання щодо кваліфікації дій затриманих, повідомлення їм про підозру та щодо обрання запобіжного заходу, який визначатиметься  відповідно до тяжкості скоєного злочину.
 
    Заступник прокурора області зазначив, що за фактом скоєння злочинів розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин) , ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Для забезпечення процесуального керівництва створено групу прокурорів.
 
    Хід досудового розслідування, яке проводить слідчий відділ Головного управління Національної поліції в області, перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.        

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2095