Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2017

Позицію прокуратури Житомирщини підтримав Вищий спеціалізований суд України та залишив у силі справедливий вирок екс-поліцейському, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію

Доводи прокуратури Житомирської області щодо призначення реального покарання колишньому поліцейському, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну подію, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ визнав обґрунтованими. Ухвалою суду залишено у силі вирок апеляційної інстанції - позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки.
Йдеться про те, що колишній інспектор Андрушівського відділення поліції, у передноворічну ніч 2016 року, керуючи власним автомобілем у стані алкогольного спяніння у с. Стара Котельня Андрушівського району, скоїв наїзд на 15-річного місцевого жителя, який від отриманих травм помер.
Вироком Попільнянського районного суду екс-поліцейського визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначено покарання – 4 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.
Прокуратура області, вважаючи таке покарання несправедливим через м'якість, оскаржила вирок першої інстанції в апеляційному суді Житомирської області, яким призначено реальне покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 3 роки.
Сторона захисту, у свою чергу, на вирок апеляційного суду подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Однак ухвалою суду касаційної інстанції скаргу залишено без задоволення.
Натомість підтримано правову позицію прокуратури щодо призначення винуватцю ДТП справедливого покарання у виді позбавлення волі та залишено у силі вирок апеляційного суду.
У звязку з цим засуджений доставлений у Житомирську установу виконання покарань № 8.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1817