Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2017

На Житомирщині екс-чиновник облдержадміністрації порушив вимоги антикорупційного законодавства щодо фінансового контролю

За участі Житомирської місцевої прокуратури судом розглянуто справу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації без поважних причин), вчинене колишнім завідувачем сектору мобілізаційної роботи апарату Житомирської обласної державної адміністрації.
Постановою Корольовського районного суду м. Житомира колишнього посадовця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 850 грн.
Йдеться про те, що звільнений державний службовець, у порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», подав електронну декларацію про майнові статки, після звільнення, лише 27.06.2017, тоді як граничний строк на її подання закінчився ще 30.04.2017 року.
Порушення строків декларант мотивував тим, що антикорупційне законодавство, в частині електронного декларування є недосконалим. Однак названу причину суд визнав не поважною.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2676