Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2018

На Житомирщині у державну власність повернули ділянку землі з покладами бурштину

Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходи представницького характеру щодо захисту та поновлення інтересів держави у сфері землекористування.
Зокрема, у лютому поточного року, за позовом прокуратури області, рішенням суду скасовано свідоцтво про право власності на земельну ділянку площею 2 га та повернуто її до державної власності.
Мова йде про ділянку землі сільськогосподарського призначення на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району, яку ще у 2014 році житомирянину надано у власність для сільськогосподарських потреб.
Однак новоспечений «господар», зареєструвавши право власності на землю, відразу продав земельну ділянку, де розташовані корисні копалини загальнодержавного значення – бурштин, за 32 тис грн жителю Києва.
Рішенням Ємільчинського районного суду ще у 2017 році визнано недійним наказ Головного управління Держгеокадастру в області про передачу у власність жителю м. Житомира 2 га землі для сільськогосподарських потреб.
Враховуючи те, що право власності на земельну ділянку набуто на підставі незаконного наказу Головного управління Держгеокадастру в області, судом скасовано свідоцтво про право власності та витребувано землю на користь держави.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2334