Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2018

У Бердичівському районі підприємство з видобування граніту заборгувало місцевому бюджету понад 400 тис грн за оренду землі

Бердичівською місцевою прокуратурою в інтересах держави заявлено позови  про стягнення із товариства з обмеженою відповідальністю заборгованості за оренду трьох земельних ділянок загальною площею 35 га та розірвання договорів оренди.
Під час опрацювання інформації органів державної влади встановлено, що товариству у грудні 2014 року надано в оренду для видобутку граніту три ділянки землі промислового призначення площею 35 га, що на території Райківської сільської ради Бердичівського району.
 Однак орендар порушив вимоги чинного законодавства та умови договору.
Зокрема, займаючись розробкою карєру, видобував граніт та одержував прибуток, а орендну плату, починаючи із червня 2017 року, не платив, заборгувавши понад 400 тис грн.
Відтак, місцевий бюджет недоотримав майже півмільйона гривень, які мав би використати на розвиток соціальної структури села.
Бердичівська місцева прокуратура, з метою поновлення інтересів держави та місцевої громади, вжила заходів представницького характеру.
Наразі позови перебувають на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2028