Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2018

У прокуратурі області держслужбовці вивчали законодавчі новели та особливості держслужби у відомстві

У прокуратурі Житомирської області відбувся навчально-практичний семінар на тему: «Новели законодавства з питань державної служби», у якому взяли участь державні службовці – працівники апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.
Відкриваючи навчальний захід, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк наголосила на тому, що ефективність виконання органами прокуратури своїх конституційних повноважень залежить не лише від  оперативних працівників - прокурорів, а й від злагодженої професійної діяльності державних службовців.
«В органах прокуратури області державних службовців невелика кількість – понад 50 працівників, але вони виконують важливий сегмент  роботи. Це, зокрема, такі напрями, як документообіг органів прокуратури, ведення секретного діловодства, зв’язки із засобами масової інформації, функціонування комп’ютерних мереж, а також бухгалтерське обслуговування та матеріально-технічне забезпечення», - уточнила Роксолана Гребенюк.
Перед учасниками семінару виступив начальник відділу роботи з кадрами Олександр Башинський, який зупинився на питаннях організації роботи з державними службовцями в органах прокуратури. 
Він, зокрема, зауважив, що протягом останніх двох років система державної служби проходить активну фазу реформування, змінилися майже усі нормативно-правові акти, що регулюють її діяльність, значно підвищився статус державного службовця.
Також на семінарі виступили й інші доповідачі, які акцентували увагу присутніх на особливостях дисциплінарної відповідальності державних службовців, додержання ними антикорупційного законодавства, додержання нових вимог інструкції з діловодства в органах прокуратури тощо.
З метою правильного та однакового застосування чинного законодавства на семінарі обговорено, як специфіку проходження державної служби, додержання трудових прав та службових інтересів працівників, так і особливості виконання державними службовцями своїх повноважень на конкретних напрямах роботи.
Підсумовуючи роботу семінару, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк підкреслила, що сьогодні відбувається формування держслужбовця як працівника державної установи якісно нового формату з професійними та моральними критеріями. І в цьому контексті державним службовцям органів прокуратури особливу увагу необхідно звернути на необхідність безумовного виконання вимог антикорупційного законодавства щодо декларування майнового стану, недопущення конфлікту інтересів, а також щодо додержання службової дисципліни та етики.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1803