Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

Прокуратура Житомирщини наполягатиме на взятті під варту групи затриманих «на гарячому» крадіїв, яких підозрюють у причетності до серії інших злочинів

Прокуратурою Житомирської області спільно із Головним управлінням Нацполіції в області, за участю управління карного розшуку та бійців спецпідрозділу «Корд» Нацполіції посилено протидію злочинності в регіоні.
Зокрема, у вівторок, 13 березня 2018 року, розкрито черговий злочин – викрадення майна, поєднане із проникненням у приміщення магазину.
Цього разу група раніше судимих осіб, жителів м. Житомир, за попередньою змовою, близько 4-ї години ранку, зламавши навісний замок на вхідних дверях, проникли до приватного магазину, що в с. Меленці Любарського району. Однак, винести із магазину напаковані продуктами харчування та побутовою хімією валізи крадіям завадили працівники управління карного розшуку та бійці спецпідрозділу «Корд».
Відтак, трьох зловмисників, 49-, 42- та 39-ти років затримано у порядку ст. 208 КПК України, встановлюється вартість завданої підприємцю матеріальної шкоди.
За фактом крадіжки, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 (таємне викрадення майна, поєднане з проникненням в приміщення) КК України.
Наразі триває досудове розслідування, яке здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
Проводяться усі невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюється причетність затриманих до низки інших крадіжок, вчинених на території області. 
Також вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 185 КК України та подання до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу.
Прокуратура області наполягатиме на обранні усім трьом підозрюваним у  крадіжці  обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1816