Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

На Житомирщині затримано особу за підозрою у незаконному переправленні росіянина через державний кордон України

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного переправлення жителем м. Овруч через державний кордон громадянина Російської Федерації.
У четвер, 15 березня 2018 року, під час проведення оперативно-розшукових (слідчих) дій працівниками слідчого управління Головного управління Нацполіції в області та Житомирського прикордонного загону затримано 55-річного овручанина у порядку ст. 208 КПК України.
Установлено, що зловмисник, за попередньою змовою з іншою особою, порушив законодавство щодо порядку перетину державного кордону України та, зустрівшись із 21-річним росіянином за 8 км від пункту пропуску «Виступовичі», незаконно переправив його через державний кордон України в обхід цього пункту, а саме, до с. Рудня Овруцького району.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у  скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.
Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування проводить слідчий відділ Головного управління Нацполіції в області.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1965