Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2018

На Житомирщині правовстановлюючі документи на будівлю дитсадка площею майже 185 кв м оформлять лише після втручання прокуратури

За позовом Бердичівської місцевої прокуратура рішенням суду визнано незаконною бездіяльність Андріяшівської сільської ради та зобов’язано її оформити правовстановлюючі документи на будівлю дитячого садочка площею майже 185 кв м.
Йдеться про те, що Андріяшівською сільською радою Бердичівського району протягом семи років, починаючи із 2011 року, не було оформлено правовстановлюючі документи на будівлю дитячого садочка площею майже 185 кв м, яка використовується дитячим навчальним закладом та належить до комунальної власності.
Відтак, порушено вимоги Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».
Зокрема, виникли передумови, які можуть спричинити зловживання щодо незаконного розпорядження майном, а також ризики для належного функціонування закладу та навчального процесу, що можуть призвести до порушення прав дітей.
За втручання прокуратури сільську раду зобов’язано у судовому порядку оформити відповідні документи.
Наразі у Житомирському окружному адміністративному суді триває розгляд ще трьох позовів, заявлених органами прокуратури області з аналогічних підстав.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2040