Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Співпраця та комунікація між прокурорами і студентами Житомирщини триває

Працівники прокуратури Житомирської області, на виконання спільного наказу Генеральної прокуратури України і Міністерства освіти і науки України «Про співпрацю та комунікацію між відомствами», продовжують зустрічатися зі студентами вищих навчальних закладів Житомирщини. Під час таких зустрічей прокурори обмінюються інформацією із молоддю, здійснюють просвітницьку та правоосвітню діяльність, спрямовану на набуття громадянами необхідних знань у сфері запобігання злочинності та корупції, а також щодо захисту прав людини.    
Чергова зустріч такого формату нещодавно відбулася зі студентами факультету екології і права Житомирського національного агроекологічного університету.
Під час зустрічі із майбутніми юристами прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Ірина Толочко розповіла про основні правопорушення, пов’язані з корупцією, а також встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення відповідальність за їх вчинення.
Студенти також дізналися про основні функції органів прокуратури в умовах законодавчих змін та повноваження прокуратури у сфері запобігання адміністративно караній корупції.
Варто зауважити, що до запропонованої теми студенти проявили неабиякий інтерес, продемонструвавши свою обізнаність із сучасними процесами, що відбуваються у юриспруденції, та задали прокурору низку запитань. Наприклад, їх цікавила думка прокурора щодо посилення відповідальності за вчинення корупційних діянь, а саме, встановлення виключно кримінальної відповідальності за їх скоєння.
Також, як зазвичай, майбутніх юристів цікавило традиційне запитання – як потрапити на роботу до прокуратури. 
На усі запитання студенти одержали фахові відповіді та роз’яснення, обґрунтовані законодавчими новелами.  
Співпраця та комунікація між прокурорами і студентами Житомирщини триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1791