Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2018

У прокуратурі області відбувся семінар, на якому розглянули проблемні питання підтримання обвинувачення у суді

    У четвер, 19 квітня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся семінар, на якому розглянули питання удосконалення підтримання обвинувачення під час розгляду у суді кримінальних проваджень, а також  апеляційного оскарження незаконних рішень судів першої інстанції.
    У семінарі взяли участь заступник начальника відділу підготовки прокурорів з підтримання державного обвинувачення в суді Національної академії прокуратури України кандидат юридичних наук Василь Козій, викладач кандидат юридичних наук Наталія Топчий, перший заступник прокурора Житомирської області Олег Василів, начальник відділу підтримання державного обвинувачення у регіоні та в апеляційному суді прокуратури області Юрій Козлов, прокурор цього відділу Денис Стемковський,  керівники місцевих прокуратур та їх заступники, а також прокурори місцевих прокуратур.
    Відкриваючи семінар, перший заступник прокурора області Олег Василів зазначив, що в умовах реформування системи кримінального судочинства прокурори у першу чергу мають бути обізнані з усіма новелами застосування законодавства та судової практики. Саме з метою такого вивчення, а також для обміну думками та досвідом організовано семінар.
    Представники Національної академії прокуратури України Василь Козій та Наталія Топчий у своїх виступах висвітлили актуальні питання вивчення законності судових рішень у кримінальних провадженнях. Зокрема, науковці зупинилися на судовій практиці як інших регіонів, так і вищих судів.
    У виступі начальника відділу підтримання державного обвинувачення  у регіоні та в апеляційному суді Юрія Козлова акцентовано увагу прокурорів на такому важливому аспекті, як визначення підстав для внесення апеляційних скарг на незаконні рішення судів першої інстанції.
    Крім цього, розглянули особливості причин ухвалення у 2017 році виправдувальних вироків у кримінальних провадженнях, з чим виступив прокурор відділу прокуратури області Денис Стемковський. 
    Також на навчальному семінарі прокурори активно обговорили й інші проблемні питання, які на практиці виникають під час підтримання обвинувачення у суді.                                                                         

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2344